• 2660 Balassagyarmat, Kóvári út 3.
  • 06-35/301-904
  • bgykszoc@gmail.com

Pályázatok


A projekt címe: Szociális alapszolgáltatás fejlesztése Balassagyarmaton

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00012

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Kistérség Többcélú Társulása

A szerződött támogatás összege: 99 969 775 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.28.

A projekt a Balassagyarmat Kistérség Szociális Szolgáltató Központ, mint a Balassagyarmat Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában lévő szociális szolgáltató fejlesztésére, azon belül is infrastruktúra fejlesztése és eszközbeszerzésre vonatkozik.

Az infrastruktúra fejlesztése során Balassagyarmat Város Önkormányzata tulajdonában lévő 2660 Balassagyarmat, Kóvári út 3. szám alatti ingatlan kerül fejlesztésre. A funkcióját vesztett, több éve üresen álló épületben korábban óvoda, majd Idősek Klubja működött. Szociális alapszolgáltatást nyújtó intézmény (nappali ellátás) számára az épület átalakítással, bővítéssel alkalmassá tehető. A projekt építési része tartalmaz felújítás, átalakítás és bővítés munkarészeket is. A felújítás rész a külső tér, udvar felújítását tartalmazza akadálymentes parkoló kialakításával, kerítés építésével, parkosítással. Az átalakítás rész nettó 138,95 m2 alapterületű helyiségeket érint. Ennek keretében az épület délkeleti részén épülne meg az új épületrész alápincézve, illetve tetőtér beépítéssel.

A tervezettek szerint a mindenki által használható helyiségek a földszinten kerülnek kialakításra. A tetőtérben a dolgozókat kiszolgáló helyiségek lesznek. A pincei részen gépészeti helyiség és kertibútor tároló kap helyet.

A fejlesztés során a közösségi célú funkciókat ellátó, ügyfélforgalmat lebonyolító épületrész tekintetében megvalósul az épület bejáratának és egy mellékhelyiségének az elérési útvonal biztosításával történő, valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő projektarányos akadálymentesítése.