• 2660 Balassagyarmat, Kóvári út 3.
  • 06-35/301-904
  • bgykszoc@gmail.com

TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00012

A projekt címe: Szociális alapszolgáltatás fejlesztése  Balassagyarmaton
A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00012
A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Kistérség Többcélú Társulása
A szerződött támogatás összege: 113 795 132 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

A projekt célja: a Balassagyarmat Kistérség Szociális Szolgáltató Központ, mint a Balassagyarmat Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában lévő szociális szolgáltató fejlesztésére, azon belül is infrastruktúra fejlesztése és eszközbeszerzésre vonatkozott.
Az infrastruktúra fejlesztése során Balassagyarmat Város Önkormányzata tulajdonában lévő 2660 Balassagyarmat, Kóvári út 3. szám alatti ingatlan került fejlesztésre.

A funkcióját vesztett, több éve üresen álló épületben korábban óvoda, majd Idősek Klubja működött. Szociális alapszolgáltatást nyújtó intézmény (nappali ellátás) számára az épület az átalakítással, bővítéssel alkalmassá vált. A projekt építési része tartalmazott felújítás, átalakítás és bővítés munkarészeket is. A felújítás rész a külső tér, udvar felújítását tartalmazta akadálymentes parkoló kialakítását, kerítés építését, parkosítást. Az átalakítás rész nettó 138,95 m2 alapterületű helyiségeket érintett. Ennek keretében az épület délkeleti részén épült meg az új épületrész alápincézve, illetve tetőtér beépítéssel. A tervezettek szerint a mindenki által használható helyiségek a földszinten kerültek kialakításra. A tetőtérben a dolgozókat kiszolgáló helyiségek lettek. A pincei részen gépészeti helyiség és kertibútor tároló kapott helyet.
A fejlesztés során a közösségi célú funkciókat ellátó, ügyfélforgalmat lebonyolító épületrész tekintetében megvalósult az épület bejáratának és egy mellékhelyiségének az elérési útvonal biztosításával történő, valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő projektarányos akadálymentesítése.